top of page
  • Obrázek autoraDominika Čechová, M.A.

Odborník na manželské problémy? Zn. rychle!

Odborníka na manželské problémy je potřeba vyhledat ve chvíli, kdy cítíte, že Vám ve vztahu není dobře - s partnerem/partnerkou nemáte chuť trávit volný čas, když spolu něco řešíte, skončí to hádkou, nebo když se “nepotkáváte” v intimní oblasti.


Terapeuti Vám dokážou pomoci si uspořádat myšlenky, znovu si promluvit tak, abyste si skutečně porozuměli, což už ve dvojici sami nejste schopni. Ale… nemají patent na pravdu, takže se většinou budou zdráhat Vám sdělit CO PŘESNĚ (ne)máte dělat. Na to si potřebujete přijít sami.



Podle čeho se při výběru řídit?

Do mé praxe se lidé dostávají zpravidla ze dvou zdrojů - buď na mě dostali referenci od svých známých a přichází tedy s důvěrou, že už výsledky spolupráce se mnou někde pozorovali a nebo si mě prostě vygooglí. Pak se řídí spíše intuicí - vidí fotku, přečtou si můj příběh, pracují v oblasti blízko mé praxe, zkrátka jim nějak vyhovuji. Odborná praxe a zaměření je pro většinu klientů druhotná, hledají především člověka, který jim porozumí a lidsky jim sedne. To se však nemusí vždycky stát hned. Někdy je potřeba zkusit více terapeutů, než najdu opravdu toho “svého”.


Z hlediska odborné praxe je třeba dbát především na vysokoškolské vzdělání humanitního směru, ukončený psychoterapeutický výcvik a členství v některé odborné komoře (např. České asociaci pro psychoterapii nebo Asociaci manželských a rodiných poradců).


bottom of page